czwartek, 11 lipca 2013

Deser truskawkowy na waflach


Eliksir młodości – zapach wina babcinego. Jestem tu gdzie bywałam kiedyś. Piję orzeźwiający wyskokowy napój truskawkowy. Czekam w oknie na ukochanego z lekkim deserem truskawkowym.

Składniki: 
10 porcji
  • 500 dag naturalnego sera homogenizowanego
  •  1 opakowanie galaretki cytrynowej
  • 25 dag truskawek
  • 20 sztuk mini andrutów, możemy użyć więcej andrutów od zależności wielkości andrutów i ilości kremu nakładanego na poszczególne wafle

Truskawki myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy, odrywamy szypułki, kroimy na małe szypułki. Galaretkę rozpuszczamy w kubku (300 ml) gorącej wody, studzimy. Serek homogenizowany miksujemy na gładką masę z rozpuszczoną, schłodzoną galaretką. Masę odstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Okrągłe andruty przekładamy pokrojoną widelcem masą serową  i posiekanymi truskawkami. Na ostatni blat nakładamy masę i truskawki. Gotowy deser wstawiamy do lodówki do schłodzenia na 2 godziny.

2 komentarze:

  1. co za lekko słodka wspaniałość

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo dziękuję za zaproszenie ale brakuje czasu nawet na prowadzenie bloga.

    OdpowiedzUsuń